Wat is vintage-mac?

Vintage-mac.nl is onderdeel van MaCAD Consult bv. MaCAD verkoopt en onderhoud computers, randapparatuur, netwerken en alles wat hier mee te maken heeft. We merkten dat bij dit werk een grote hoeveelheid oude apparatuur over blijft. 

Als we een computer verkopen blijft er meestal een oude en gebruikte computer over. Dit geldt natuurlijk ook voor randapparatuur zoals toetsenborden, monitoren maar ook dingen zoals muizen, adapters, netwerkapparaten en snoertjes. Op verzoek nemen wij de gebruikte apparatuur in na verkoop van een nieuwer, beter apparaat.

Hier ontstond de vraag; kunnen we hier niet iets beters mee doen dan de complete apparatuur bij IT-hardware-recycling in te leveren? We begonnen met oude iMacs en monitoren helemaal uit elkaar schroeven, en alles te sorteren. Denk hierbij aan het aluminium, ijzer maar ook onderdelen zoals harde schijven, printplaten, en zelfs cd-spelers. Deze gesorteerde materialen en onderdelen brachten we vervolgens naar een metaal-recycling bedrijf waar de materialen en onderdelen apart van elkaar ingenomen worden. 

Dit is echter een vrij arbeidsintensief traject. En alleen de materialen recyclen is lang niet zo effectief dan het hele product recyclen. Zo zijn we bij het concept van vintage-mac gekomen. Een site waar we oude, maar niet te oude, en wel nette, schone en goed werkende, gebruikte producten op aanbieden voor een goede, voordelige prijs. Dit om de levensduur van de producten te verlengen en daarmee aan het milieu bij te dragen. Wij geven onze producten een tweede leven om te voorkomen dat ze in het afval belanden.

Hoe refurbishen wij keyboards?

Onze ge-3d-printe harde schijf hoes, gemaakt van gerecycled plastic!

Wij laten u hieronder een voorbeeld zien van hoe wij duurzaam te gang gaan!

multi-functionele scheerspiegel, werkt ook als iMac.

De binnenkant van een iMac.

Echte klassiekers!